Overname Jachtwerf de Jong Joure

Per 1 september 2009 geven Henk en Willy de Jong, eigenaars van Jachtwerf de Jong Joure b.v., het roer over aan Aaldert de Jonge van Scapha Jachtbouw.

Sinds januari 1975 is de ‘helling’, zoals Henk en Willy hun bedrijf noemen, hun eigendom. Na bijna 35 jaar willen ze van hun pensioen gaan genieten. Aaldert de Jonge, die 10 jaar in dienst is geweest bij de jachtwerf, wordt de nieuwe eigenaar. Hij heeft de laatste twee jaar als zelfstandig ondernemer in de jachtbouw gewerkt en kent het bedrijf goed.

Nieuwe koers?
Wordt er vanaf september nu ook een nieuwe koers uitgestippeld? “Nee, niet direct. Natuurlijk zal ik sommige dingen in de bedrijfsvoering anders doen, maar de grote lijn blijft vooralsnog gelijk. Henk heeft natuurlijk ook een grote klantenkring opgebouwd waar wij graag mee verder willen. En de liefde voor hout zit er bij mij ook in”, aldus Aaldert.

Bedrijfsnaam
De naam van het bedrijf blijft ook nagenoeg gelijk. Aaldert hierover: “het enige dat wijzigt is het verwijderen van de toevoeging‘bv’ in de naam omdat wij voor een andere juridisch vorm hebben gekozen. Het toeval wil dat ik bijna dezelfde achternaam heb en dat de huidige naam natuurlijk bekend is’.

Over de jachtwerf
Op deze bijzondere locatie in Joure lopen al sinds 1653 uiteenlopende boten van stapel. Vroeger waren het vooral skûtsjes, botters en tjotters voor de beroepsvaart. En soms een luxejacht zoals het Statenjacht van de Provincie Fryslân. Tegenwoordig zijn recreatie- en wedstrijdschepen de huidige bron van inkomsten. Soms complete nieuwbouw (in hout) en daarnaast veelal restauratie van houten schepen of schepen met luxe betimmeringen. Jachtwerf de Jong is bekend geworden met ambachtelijke houtbouw, vooral met de teakhouten vletten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Aaldert de Jonge.