07 2008 | Diverse losse onderdelen voor uw schip

Bij Scapha Jachtbouw is het uiteraard mogelijk om diverse onderdelen van uw schip te laten repareren of zelfs vervangen. Om u een duidelijk beeld te geven van diverse onderdelen die wij in de loop der tijd hebben vervaardigd. Een koekkeok, schoorsteen voor een SKS Skutsje, teakhouten stuurstoel en een teakhouten ligbad. Voor informatie over [...]

07 2008 | Prefab teakdek

Voor een collega Jachtbouwer hebben wij een teakdek gemaakt voor een schip van 15 meter. Omdat de planning van deze werf zo strak is hebben we dit prefab gelegd. Dit wil zeggen dat op lokatie mallen worden gemaakt van het dek , Daarna worden de dekken in eigen werkplaats in gedeelten gelegd, [...]

07 2008 | Engelse spiegelsloep (deel II)

De scheg is verwijderd omdat die niet origineel onder de boot hoort. Ook hebben we de oude verflagen geheel verwijderd om het vervolgens in goede conditie te brengen met de juiste ondergrond en afwerking.
Nadat de onderkant geheel voorzien is van een nieuw verfsysteem word ze weer in normale positie gedraaid om een de binnenkant grondig [...]

06 2008 | Teakhouten stuurstoelen

Door Scapha Jachtbouw worden bovenstaande stuurstoelen met de hand vervaardigd voor diverse projecten. Deze stoelen zijn echter ook los leverbaar. Voor informatie over prijzen, afmetingen en levertijden kunt u contact opnemen met Scapha Jachtbouw te Grou.

11 2007 | Restauratie raampartij bakdekkruiser

Recentelijk werd ons opdracht gegeven om een klassieke bakdekkruiser te voorzien van een nieuwe raampartij. Door een ongelukkige situatie tijdens het transport is het raamwerk beschadigd geraakt waardoor dit moet worden vervangen. Op de foto’s kunt u de verschillende stadia van opbouw bekijken.

10 2007 | Restauratie Storebro “Pandoro”

Van een particuliere opdrachtgever heeft Scapha Jachtbouw opdracht gekregen tot het restaureren van deze Zweedse bakdekkruiser. Om te beginnen zijn de voorramen en het dek verwijderd. Daarna zijn er nog enkele gangen van het schip verwijderd. Het schip zal vervolgens weer worden opgebouwd met authentieke materialen. Volg het project op deze site.

07 2007 | Refit klassieke retro-stijl weekender

Scapha Jachtbouw heeft opdracht gekregen om een fraaie retro-stijl weekender een refit te geven. Een refit behelst soms klein onderhoud, soms wat groter. Dit project mogen we onder de noemer “groot onderhoud” plaatsen. Deze refit heeft een dergelijke grote impact gehad dat we twijfelden om het een restauratie te noemen (onderdelen in vroegere toestand herstellen). [...]

06 2007 | Teakhouten deksels voor bankkisten

Voor een jachtverhuurbedrijf uit Sneek heeft Scapha Jachtbouw de opdracht gekregen om een paar teakhouten deksels te vervaardigen. De deksels zullen worden gebruikt ter afdekking van de bankkisten op het achterdek. De deksels zijn doorgetrokken over de doorgang naar het zwemplateau. Op de foto’s kunt u het fraaie resultaat bewonderen.

05 2007 | Engelse spiegelsloep (deel I)

Engelse teakhouten spiegelsloep bj. 1930
Op zaterdag 12 mei 2007 heeft Scapha Jachtbouw de hand weten te leggen op een authentieke teakhouten Engelse spiegelsloep. We troffen de sloep aan in een hoekje van een oude machinefabriek in Amsterdam. De sloep kent in zijn huidige staat veel achterstallig onderhoud.
De sloep zal op onze werf worden gerenoveerd. [...]